· 

Van de Antillen naar Malawi

Voor ons gevoel is het niet zo heel erg lang geleden dat Annet en Suwendy vertrokken naar Curaçao om daar een dushi bida (goed leven) te leiden. Annet ging er een tijd werken in het kader van haar opleiding tot arts Internationale Gezondheidszorg en Tropische Geneeskunde. Het zou een bijzondere tijd gaan worden waarin we onze zoon Levino voor het eerst mochten begroeten. Later, terug in Nederland, werd ons Utrechtertje Rufaro geboren.
Inmiddels zijn we dus met zijn viertjes en over een paar weekjes gaan we vertrekken naar Mangochi, een districtshoofdstad in Malawi. Waar een enkeling zich de afgelopen tijd afvroeg "of dit dan een stad-stad was met een stoep en bestrating enzo" kunnen we een volmondig "nee" antwoorden. Wie eens een wandelingetje zou willen maken in onze nieuwe thuishaven verwijzen we graag naar YouTube. Levino was overigens weinig onder de indruk van de wereld van verschil met Op Buuren, net zo min als van de wat dramatische muziek onder het filmpje.
Annet zal zich in het Mangochi District Hospital gaan inzetten als tropenarts uitgezonden door de Nederlandse stichting Tweega Medica. Het is voor het eerst dat de stichting een arts naar dit ziekenhuis zendt. Omdat Annet meteen aan de slag moet, zal Suwendy, die onder andere ervaring meebrengt op het gebied van financiële administratie, zich in het begin met name gaan richten op het begeleiden van Levino en Rufaro bij het wennen aan hun nieuwe thuis.

Het is voor ons een bijzondere kans om op deze plek voor Tweega Medica te mogen gaan werken. Mangochi is een plek waar Annet tijdens haar coschappen is gevallen voor het vak van tropenarts en Malawi is een land met zeer warme mensen die haar erg aan het hart gaan. Het betekent voor ons gezin dat we nu samen kunnen gaan delen hoe het is om op die plek te wonen en te leven!

 

We zullen jullie via dit blogje op de hoogte houden van ons leven en ons werk in Mangochi, maar we wensen jullie allereerst alvast hele fijne feestdagen met jullie dierbaren. Wij gaan er ook nog even van genieten in het winterse Nederland!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Corina van der lans (zondag, 31 december 2017 11:21)

    Wat gaaf en mooi dat jullie dit gaan doen. Veel succes en plezier! Groetjes Corina